HND: A Klíma-Lolita üstökös-szerű tündöklése és banális (le)bukása – 2. rész

Minden eddigi, általunk ismert és történetükben valamilyen formában dokumentált társadalomban találkozhatunk olyan csoportosulásokkal, amelyek a közelgő világvégét jósolták meg és apokaliptikus vízióikat – az akkori erkölcs nevében – a közösség többi tagjára kívánták rákényszeríteni. Valamilyen, éppen aktuálisnak kikiáltott morál alapján igyekeztek ezek a szekta jellegű mozgalmak az addig érvényes, többé-kevésbé elfogadott és jól működő szabályokat radikálisan megváltoztatni és az adott társadalmat, a várható katasztrófa elkerülése és / vagy túlélése érdekében, saját céljaiknak alávetni, engedelmességre ösztökélni. Talán csak egyes távol-keleti kultúrák bizonyultak immunisnak az apokaliptikus próféciák ellen, mert az általános körforgás, a folytonos újjászületés reménye kevésbé fél az örökös kárhozattól. A félelem pszichózisa azonban nem feltétlenül kötődik spirituális, vagy vallási jelenséghez. Minden ideológia alapja a hatalomra, befolyásra és az anyagi kiváltságokra való törekvés. Ha kell, akár erőszakkal is.

„Hogy a figyelmet felkeltsük, rémísztő jelenetsorokkal kell illusztrálni bejelentéseinket, nyilvános nyilatkozatainknak drámainak kell lenniük és semmilyen kétséget nem hagyhatunk mondandónkkal kapcsolatban. Mi, kutatók muszáj leszünk eldönteni, hogy megmaradunk-e becsületesnek, vagy inkább hatékonyak akarunk lenni.”

Ezt egy Stephen Schneider nevű klímatológus mondta még 1989-ben, aki a Stanford Egyetem professzora volt, az ENSZ IPCC  (Intergovernmental Panel on Climate Change) egyik alapítótagja, aki elindította az állítólagos antropogén, tehát az ember által okozott klímaváltozási tézis lavináját. Egyébként az 1970-es években még a globális lehűlésről értekezett. Részletesebben ITT olvashatunk róla.

Sok szervezet, még több prominens próbálkozott a klíma-riogatással, de senki nem hatott úgy az érzelmekre, mint a „semmiből jött” Greta Thunberg. Az első részben a Klíma-Lolita családi hátteréről számoltam be. Greta szülei, de elsősorban anyja, nem voltak ismeretlenek a svéd klímavédő szervezetekben, hiszen az egykori operaénekesnő jó néhány klímafanatikus publikációt közölt közösségi oldalain. Sokáig tagadták azt a tényt is, hogy a kislányt definitíve nem „véletlenül fedezték fel” a svéd parlament előtt, magányosan üldögélve, a már ikonikusnak számító táblával maga mellett. Megható kép, vagy mégsem?

https://img.blick.ch/incoming/15208560-v40-gettyimages-1129360604.jpg?imwidth=1000&ratio=16_9&x=0&y=447&width=4959&height=2792

Számtalan hasonló fotót találunk a világhálón, amelyek közös komponense a pici, törékeny kiskamasz, aki – valószínűleg a „szuper erő” hatására – szembeszáll a gonosz, klímát romboló (sic!) világgal és annak nagy hatalmú vezetőivel. Szem nem marad szárazon a meghatottságtól. A német vonaton nemrég készült bukta-képet is ebben a zsánerben tervezték meg, csak éppen nem volt igaz. Az sem.

A Greta-tömeghisztériával egyidejűleg indították útjára az Extinction Rebellion nevű radikális környezetvédelmi aktivista csoportot, amelynek egyik alapítója, a svéd Bo Thorén, aki már 2017-ben gyerekeket castingolt világmegváltói szerepre. Ő győzte meg a kislányt a stockholmi parlament előtti tiltakozásra, sőt az  ő ötlete volt a péntekenkénti iskolai bojkott, a „Fridays for Future” mozgalom elindítása. Thorén még mindig Greta legközelebbi bizalmasa, tanácsadója.

A gyerek hírnevét viszont a PR-manager, Malena Ernman ismerőse, Ingmar Rentzhog, a „We don’t have time” elnevezésű zöld részvénytársaság és alapítvány feje alapozta meg, kifinomultan professzionális marketing akcióival. Az alapítvány elnökségében egy ideig Greta is helyet foglalt. Rentzhog egyébként tagja az egykori demokrata párti amerikai elnökhelyettes, környezet-milliomos és Soros-haver, Al Gore Climate Reality Project szervezetének, továbbá kitűnő kapcsolatokat ápol a Club of Rome (Római Klub) tagjaival is, akik már az 1970-es évek óta festik falra a klíma-katasztrófát és egyéb, Planétánkra várhatóan lesújtó Apokalipszisokat. Igen, többes számban. Eddig még se a Club of Rome, sem Al Gore jóslatai nem váltak valóra. Lehet, hogy egy kristálygömb, vagy kávézacc hatásosabban működött volna.

Az Óceán másik oldalán, Greta és az Extinction Rebellion startjával egyidejűleg, létrehozták a nemzetközi zöld mozgalom új pénzbeszedő szervezetét, a Climate Emergency Fund névvel fémjelzett alapítványt, amelynek vezetői az amerikai milliárdos szolgák és sarjak ismert arcai.

Az alapítvány főnöke, Trevor Nielson korábban a Global Business Coalition igazgatója volt, amely több, mint kétszáz multinacionális vállalatot foglal magában és Bill Gates, George Soros, illetve Ted Turner (CNN alapító) pénzéből működik. Elnökségi tagja továbbá egy zöld projektekre specializálódott invesztment holdingnak, „i(x) investments”, szolgált a Fehér Házban Bill Clinton alatt és vezetőségi tagja a ONE néven elhíresült lobbyszervezetnek is, amelynek „fiatalok nagykövete” (igen, ilyen foglalkozás is létezik), Luise Neubauer, Greta németországi állandó kisérője és partnere. A ONE szervezet vezéralakja Paul David Hewson, közismertebb nevén Bono, a U2 együttes vezetője, aki politikai aktivistáskodásaival többet ártott néhány afrikai országnak, mint egyes gyarmatosítók. Róla ITT írtam korábban.

A Climate Emergency Fund vezetősége az amerikai pénz-arisztokrácia leszármazottait képviseli. Ők elsősorban a Extinction Rebellion radikális-anarchista szervezetet pénzelik és nem csoda, hogy világszerte gombamódra szaporodnak helyi csoportjaik és erőszakot sem nélkülöző akcióik. Az Extinction Rebellion vezére, az ápolatlanságában visszataszító külsejű Roger Hallam egyik beszédében hangsúlyozta, hogy megmozdulásaik  – adott esetben – akár emberi áldozatokat is követelhetnek.

A Greta-mánia a lány 2018-as katowicei klíma konferencián elhangzott beszédével kezdődött, amelyet, mint utóbb kiderült, üres teremben tartott, betegségére való tekintettel. Majd látványosan vonattal elutazott a svájci Davosban megtartott világgazdasági találkozóra, ahova a világ politikai és gazdasági elitje minden évben magánrepülőkkel érkezik. Az már szinte senkit nem lepett meg, hogy a pár hónappal azelőtt még „magányosan tüntetgető” kislány egy olyan exkluziv klubban léphetett fel, amúgy ismét üres teremben, amelyben évi hetvenezer dollár a minimális tagsági díj.

„Azt akarom, hogy pánikba essetek, ugyanúgy pánikoljatok, mint én!”

-követelte az üres széksoroktól a zavart tekintetű gyerek, akinek még – feltehetően – egyetlen felnőtt sem mondott eddig egy jól irányzott „nem”-et. Természetesen ezeket a fellépéseket is megpróbálták utólag bevágott közönségképekkel manipulálni, de a helyszínen dolgozó, szemfüles fotóriporterek megmutatták a valóságot. Erre is volt persze magyarázat, Greta betegségére utalva.

Sokan azonban nem akartunk pánikolni. Nem akartuk, hogy egy metálisan terhelt gyerek diktálja az életünket és vélt félelmeiért minket tegyen felelőssé. Hiába járták be az internetet az álszent kis pszicho-diktátor képei, amelyeken, útban Davos felé a vonaton, egyszer használatos műanyagdobozokból étkezik, banánnal az asztalon, ami nem kifejezetten svéd gyümölcs.

https://pbs.twimg.com/media/EDM2HQeWsAI_NS5.jpg:large

A világhisztéria mégis száz- és százezreket csődített az utcára. A német zöldek egyik vezetője konkrétan „Isteni prófétának” nevezte a gyereket. 2019. február 11-én egy cikk jelent meg a Project Syndicate platform, az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) kvázi „házi üzenőjében” George Sorostól, amelyben aggódását fejezte ki az Európai Unió jelenlegi állapota miatt és a kontinens, de a világ utolsó reményének is a zöldeket (explicit a német zöldeket) jelölte meg. Soros szimpátiája a német zöldek iránt régóta közismert. Egyik legnagyobb pártfogoltja, ma már németországi „szürke eminenciása”, a rendőrverő taxisofőrből mutált Zöld Párt alapító, majd 1998-ban külügyminiszterré avanzsált Joseph „Joschka” Fischer, aki aktív politikusi pályafutása után néhány év alatt, több száz millió euróval lett gazdagabb. Ilyen többekkel előfordult és mind a mai napig is megesik a nemzetközi politikai életben, nem csak a német kommunistákból, maóistákból és polpotistákból, továbbá pár pedofil szervezetből alakult német zöld párt tagjainál. Ugyan palástolni akarják, de aki egyszer eladta a lelkét az ördögnek, az a továbbiakban privilégizált helyzetben élhet. A sokszor kitörölt, de újra és újra nyilvánosságra hozott OSF lakáj-lista az Európai Parlamentben ITT látható. Minden bizonnyal az idén megválaszott új parlamenti tagok egy része is bekerül majd ebbe az almanachba.

A németországi Friday for Future szervezet kibogozhatatlannak tűnő, nyilvánosságra sosem hozott pénzügyi szálai a németországi Club of Rome fiókszervezet elnökhelyetteséhez, Frithjof Finkbeiner-hez kötődnek, akinek természetesen szintén van egy hangzatos nevű, klíma-mentésre specializálódott alapítványa. Ezekben a körökben lassan az lesz snassz, aki nem rendelkezik valamilyen jófejkedő zöldalapítvánnyal. A globális kör bezárult. Az egymással átfedésben működő, de mindig bombasztikus szavakkal címkézett szervezetek, alapítványok és egyéb „tettestársak” végső fokon néhány, a háttérből irányító személy kezében futnak össze. Egy maroknyi globalista csoport irányítja ezeket az önszerveződőknek beállított, világot, klímát, emberiséget megmenteni látszó tarka-barka mozgalmakat, amelyek pin-up girl-je jelenleg a svéd Klíma-Lolita.

A következő részben a sorozatos lebukások történetét ismerhetjük meg, avagy miért is nem szabad egy reklámot „túltolni”? Hogyan válhat egy jónak vélt ügy idővel kontraproduktívvá?

Egy kis irónia a net bugyraiból:

Szerző: HeroesNeverDie – #HND

Featured Image: https://www.nzherald.co.nz/

%d blogger ezt szereti: