HND: A “bezzegsajtó” legendája, avagy hogyan buktatták meg német firkászok Ausztria kormányát?

Mindig meghatónak tartom külföldi politikusok és média-portálok kezet tördelő aggódását a magyar független (sic!) sajtó veszni látszó szabadsága miatt. Még groteszkebbek azonban azok a hazai haladár hangadók, akik lankadatlan szorgalommal, kvázi hajlongó alázattal osztják meg az általuk etikusnak, de leginkább tévedhetetlennek kikiáltott német “bezzegsajtó” cikkeit, amelyekben éppen hazánkat ekézik. A legtöbbször idézett, szerintük a bölcsek kövét kezükben szorongató sajtó-gigászok közé tartozik a német “Der Spiegel” és a müncheni “Süddeutsche Zeitung” (SZ), amely utóbbit már régóta “Alpen-Pravda”-ként becéz a német köznyelv. Az SZ valóságtartalma sokszor vetekszik az egykori szovjet mindenható újsággal.

Az elmúlt napokban robbant ki a minden skandalumot háttérbe parancsoló német sajtóbotrány, amelyben a Der Spiegel és a Süddeutsche Zeitung főszerepet játszottak.

Ha valaki azt hitte, hogy a korábban rendkívül népszerű Stern magazin 1980-as évekbeli blamázsát nem lehet lekörözni, az most megtanulhatja, hogy a gonzó*-zsurnalizmus bármilyen mélységű mocsárba lesüllyedhet (*gonzó = szubjektivitás, a tények és a fikció vegyítése a szerző által közvetített üzenet hatásának felerősítése érdekében). A magazin által megjelentetett állítólagos “Hitler napló” a Stern Waterloo-ja volt. Soha többé nem volt képes az újság korábbi renoméját visszaszerezni, miután egy hamisító hagymázas blöffjének bedőlt. Az esetről egy nagyszerű film is készült.

A tények: a 2019-s EU-választások előtt egy héttel a két német sajtóorgánum egy két évvel (!!!) azelőtt, titkosszolgálati precízióval előkészített és Ibizán, egy villában felvett videót hozott nyilvánosságra, amelyben Heinz-Christian Strache az osztrák Szabadság Párt (FPÖ) elnöke, kancellárhelyettes és Johan Gudenus FPÖ pártfunkcionárius, parlamenti képviselő erősen kompromittáló helyzetben, rengeteg alkoholos ital és további személyek társaságában látható. A pár perces videó azt akarta szuggerálni, hogy a politikusok egy állítólagos orosz oligarchanő korrupciós ajánlatát elfogadják.

Megszületett az Ibiza-gate legendája.

Az eredmény közismert. Az osztrák FPÖ rengeteget veszített a választáson, még többet azonban a koalíció felmondásával. Sebastian Kurz kancellár új választásokat írt ki, Strache és Gudenus lemondtak pozíciójukról. Angela Merkel, a német kancellárnő önelégülten nyugtázta a helyzetet, nem feledve egy öblös populistázást Strache-nak címezve.

Egy ilyen botrány logikus következménye, hogy az emberek, így a publicisták is, elkezdenek találgatni. Néhány használhatónak tűnő információ mellett a történet egyre bonyolultabbá vált és rossz krimire hasonlító mellékszálai miatt lassan elvesztettem a fonalat. Ezért is hallgattam az ügyről sokáig, mert követhetetlenné vált.

A teljes igazságot egyelőre még nem tudhatjuk, talán sose fog kiderülni. Annyi viszont bizonyosan megállapítható, hogy két szélsőbaloldali sajtóorgánum masszívan beavatkozott más ország belügyeibe, kriminális eszközökkel manipulálva egy mesterségesen létrehozott “információt”. Az időzítéssel tudatosan befolyásolták a másik ország választási eredményeit.

A videót 2017-ben, Ibizán, egy bérelt, titkosan bekamerázott és “poloskákkal” teleszórt házban vették fel. A két év alatt a több órás anyagot néhányszor már el akarták adni: egyszer egy anarchista-kommunista “művész” csoportnak, de nekik nem volt elég pénzük.

Később felajánlották a német állami tv, a ZDF-Neo csatornáján szereplő szalonkommunista, Jan Böhmermann nevű figurának. A komplett humormentes állami “komikus”, akit valaki, valamikor egy fatális félreértés folytán kamerák elé tuszkolt és azóta levakarhatatlanul ottmaradt, egy ausztriai díjátadáson közölte, nem sokkal a videószekvenciák nyilvánosságra hozatala előtt, hogy az osztrákoknál “atombomba fog robbanni”.

Ez, a dominánsan német szálakon futó médiális “atombomba” most visszafele sült el.

Az ügyben eljáró bécsi ügyészség, amely a parlamentáris vizsgáló bizottság mellett foglalkozik a háttér kibogozásával, végre betekintést engedett a videó további részeibe, többek között Strache ügyvédje számára.

A két német újság otromba, a politikus célzott lejáratására manipulált videója hamisítvány!

A csalimadár szerepét játszó fiatal nő, aki az orosz oligarchát mímelte, akármilyen hatalmas összegű fake-üzleteket ajánlott fel, azokat Strache és Gudenus – alkohol ide, vagy oda – határozottan visszautasították!

A vágatlan videóban elhangzott szöveg leirata németül és magyarul, miután az ál-oligarcha egy 270 millió eurós (!) korrupciós lehetőséget helyezett kilátásba (részlet):

Ja, aber das spielt’s nicht. (…) No way, mach ich nicht. Und bei mir nur gerade Geschichten, ganz gerade Geschichten.” – “Igen, de ez nem játszik. (…) No way, nem csinálom. Nálam csak egyenes történetek, egészen egyenes történetek.”

„Nein, nein. Aber jetzt sind wir ehrlich. Mit jedem anderen Scheiß machst du dich angreifbar und ich will nicht angreifbar sein. Ich will ruhig schlafen. Ich will in der Früh aufstehen und sagen: Ich bin sauber.“ – “Nem, nem. De most őszinték vagyunk. Minden más szarral csak támadhatóvá teszed magad és én nem akarok támadhatóvá válni. Nyugodtan akarok aludni. Reggel fel akarok kelni és azt mondani: tiszta vagyok”.

Ezeket a jeleneteket a német firkászok kivágták és a történetet úgy adták elő kultúrmarxista hegemóniájuk teljes tudatában, hogy a lehető legnagyobb károkat okozzák ezzel a választások előtt egy számukra “nem megfelelőnek” kikiáltott politikusnak, illetve annak pártjának.

A bombát meggyújtották, de a második, a még nagyobb bomba csak most robbant.

Ez már nem csak fake-news, nem csak megsértett sajtóetika, hanem tudatosan elkövetett bűncselekmény. Akkor is az, ha kvázi vészféknek anno beépítettek egy apró megjegyzést, miszerint a politikus nem ment bele a korrupcióba.

Egy éven keresztül nem engedték meg a teljes anyag megtekintését, a hamis hír viszont pillanatok alatt körbejárta a világot.

Lassan már hozzá kell szoknia néhány országnak, hogy német politikusok és a német egyen-média gonzói fontos választások előtt kéretlen tanácsokat osztogatnak idegen országok polgárainak.

Azzal, hogy aktívan belenyúltak a tavalyi EU-választásba, új szintet lépett a világnézeti dogmák diktátuma, amellyel német morál-fanatikusok másokat a “helyes útra” terelgetnének. Ehhez képest a Der Spiegel korábbi hamisítási ügyei, mint a díjakkal kidekorált Claas Relotius és további újságíróik esete, eltörpül.

Akit érdekel a hajmeresztően krimi jellegű, esetleges titkosszolgálati ügy ezernyi szála, az ITT sok érdekes, de leginkább megdöbbentő anyagra talál, német nyelven. (#Ibiza_gate eu-infothek.com)

A hazai szalonkomcsi megmondó bajnokoknak, akik párás szemekkel, már-már mint egy “Bibliának” kijáró alázattal idézik a Der Spiegel-t, vagy a Süddeutsche Zeitung-ot, sose feledve a “normális ország” esetleg “normális, független sajtó” megjegyzést velük kapcsolatban, üzenem, hogy a német kancellárnő minden évben magához hívatja a mainstream média vezetőit, s biztosan nem csak teára. Az adófizetők pénzéből egyre több nyílt és burkolt támogatást kapnak, mert az olvasottságuk rohamosan csökken. Bill Gates, a másik nagy filantróp alapítványa a Der Spiegel részére 2,3 millió eurót adományozott.

Magyarországon is próbálkoztak lejárató videóval, eddig nem sok sikerrel.

Volt, aki szex-botrány miatt visszalépett és volt olyan is, aki ugyan bűncselekményekről beszélt, fehér port szívott, de mégis hivatalban maradt. A legújabb eset, az “átlátszó.hu” rendezésében, sem érte el célját. Egyes politikai szereplők élesre töltött mikrofonnal hallgatják le egymást.

Nem fogják abbahagyni. Ebben biztos vagyok. Nagyon ocsmány időszaknak nézünk elébe.

Én szóltam.

Szerző: HeroesNeverDie

Featured picture: derstandard.at images

Egy gondolat a(z) “HND: A “bezzegsajtó” legendája, avagy hogyan buktatták meg német firkászok Ausztria kormányát?” című bejegyzésnél

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

%d blogger ezt szereti: